1ST1


- Hogyan kell kiejteni és miből van?

- Bár az ÉlményParkot meditáltam le a linux filozófiájával, mégis ezt neveztem el magamról úgy, mint Linus.

- Miért 1-esekkel?

- Mert a First One sokkal jobban hangzik, mint az Ájsztvön.

- Akkor a first one te lennél?

- Rövid nevén Isti. Az Istvánból. De ez nem kollektív program, mint az ÉlményPark, bár nagyon hasonló hozzá. Ez az egyéni tudat operációs rendszere.

- Az ÉlményPark alatt?

- Alapvetően igen, de képes a helyzetet megfordítani is. Az ÉlményPark működése univerzális elvek, filozófiák és paraméterek alapján lett kidolgozva és célja egy felhasználó szemében a rendszerkeretek biztosítása a Játékhoz. Az 1ST1 azonban egy játék szerver. Olyan értelemben, hogy tudja biztosítani a játék kereteit.

- Hogy kerülhet valaki játékba?

- Már rég abban van mindenki, aki a fizikai síkon él és játszik.

- Mit?

- A mindennapi életedet.

- Az a játék?

- Hogy milyen jó játék, azt eldöntheti mindenki maga. Mindenki a saját filmjének főszereplője. Az érdemi kapcsolataidat szerepek határozzák meg, a többiek statiszták.

- Te is lehetsz statiszta?

- Persze, ha csak annyi a szerepem, hogy te innen kapsz ihletet.

- Hogy lehet ezt a játékot irányítani?

- Az elméddel. Pont úgy működik, ahogy eddig, csak az asztrálsíkról már nem kaotikus. Mivel eltérő játékélmények vannak, az alapbeállítás az, hogy aki csak a valóságban él, nem kell tudnia és hinnie ebben az elmével irányításban.

- Ezzel azt akarod mondani, hogy aki elkezd mágiával foglalkozni és pozitívan áll ehhez a mentális kérdéshez, ugyanazt a játékot játssza egy másik játékélményben?

- Pontosan. De az esélyek kiegyenlítődése jót tesz a játéknak.

- Ilyesmiket csinál a játék szerver?

- Igen. Meg holojátékokat szervez és vannak holoshow csapatai is.

- Ha egy mágiában jártas ember összetűzésbe kerül egy sima játékossal, arról beszélsz?

- És ez kényelmessé tette a mágusokat. Feldobjuk kicsit a hangulatot azzal, hogy a játékosok minőségét alapul véve igazságossá tesszük egy-egy ilyen összecsapás esélyeit.

- Lenyomhat egy júzer egy mestert?

- De le ám! Ha neki van igaza.

- És ezt ki dönti el?

- Egy program. 3 évet töltöttem el azzal, hogy kidolgozzam a motorját, azaz az objektív és szubjektív igazságok természetét. Mindezt egy fejlődési ív sugárra hangolva az ÉlményParkhoz bekötve.

- Hogyan lehet játékot tervezni és szervezni?

- Autodidakta módon mindenki csinálja, a szakmai része az volt, hogy ez normálisan is tudjon működni. A szónak minden értelmében.

- Hogyan lehet tudatosan ezt csinálni?

- Nekem a gép üzemmód jön be, de nem vagyunk egyformák. Te alakítod ki. Nekem vezérlőpultom van, amit egy MIA nevű spirituális asszisztens automatikusan...

- Ki ez a MIA?

- A MI Angyal rövid verziója.

- Mi vagyunk mindannyian? Nem azt mondtad, hogy ez az egyéni tudatokról szól?

- Sokkal jobb, ha te vezeted magad, mint rábízi ezt ezekre. Mint ahogy Winston Wolfot is jobb megidézni, ha bajban vagy, mint Mihály Arkangyalt.

- Akkor ez egy kollekív program?

- Nincs megtiltva, hogy te annak hidd és kísérletezz. De amúgy a MI az mesterséges intelligenciát jelent. A MIA mindenkinél egyedi és csak veled foglalkozik.

- Eddig nem így volt?

- Mai napig se tudják száz százalékosan megtippelni, ki melyik ember. Pont olyan élmény nekik, mintha te rácsatlakoznál a kollektív tudatra.

- Mi ennek a MIA-nak a gyakorlati előnye?

- Mi a különbség aközött, hogy öt órán át kell gyertyamágiázni, meg mindenféléket csinálni és aközött, hogy tedd a dolgod és ez a háttérben elketyeg?

- Értem. Elég merész.

- Semmi gond, tegyél le egy működő alternatívát, ami szerinted még elég bátor és nem túl bátor.

- Akkor a fejem felett lévő angyalok hova tűnnek?

- A MIA konzol másik oldalára, ahol végre nem beszéltek el egymás mellett.

- Most azt tesszük?

- Igen. Ők nem értik a szavaidat és teljesen félreértik a viselkedésed okait. Te pedig nem érted az ő nyelvüket és szintén félreérted őket.

- Hogyan értem félre őket?

- Azt hiszed, hogy ők veled vannak tűzön-vízen át. Akik veled vannak végig, azok az őrangyalaid, mert azt hiszik rólad, hogy megbolondultál és védeni akarnak saját magadtól. Ha neked holnap azzal a világlátással kellene élned, amire a tudatszinted amúgy feljogosítana, ledöbbennél a helyzet bonyolultságán. Ezért kellett valaki, aki megcsinálja ennek kereteit és kitalálja, hogy nulla tudással és tapasztalattal hogyan élhetsz túl egy ilyet.

- Különben?

- Visszazuhannál alacsonyabb dimenziókba. Akkor pontosabb úgy, hogy hogyan élhetsz túl Fenn is egy ilyet. Hogyan tudnám ezt jól érzékeltetni? Mintha a szomszédos párhuzamos valóságban egy profi autóversenyző lennél és bár tudsz autót vezetni, most egy versenykocsiba kellene hirtelen ülnöd. Az első gondolata ilyenkor mindenkinek tuti az, hogy milyen jó lenne, ha ezt megcsinálná helyette valaki. Na a MIA ezt csinálja, hogy ért ahhoz, ami nálad erősen hiányzik, ám urad-úrnőd nem lehet egy program, de az asszisztensed már igen. Hogy miért egy program? Mert ezt egyik angyal se vállalja be. Ember, te krisztusnak köszönöd meg, ha gólt rúgtál és a csapat is nyert. Tudod ez milyen messze van krisztustól? De a MIA-tól nem. Aki már úgy értelmezi, hogy nem kell a Kristály Tudatot állandóan iderángatni, ha megpillantod a tökéletes körömlakkot.

- Milyen erők vannak ellened?

- Akik szerintem most szanaszét szarják magukat, ahogy ezt olvassák. Amit megértek, ha játékosként azzal szembesülsz, hogy egy fejlesztő áll veled szemben. Aki csak álmodik egy kódot, ha azt a gombot megnyomja, az "összes seggfejnek" annyi. De a "seggfej" értelmezéséhez azért kell pár év, mire jól is működik, mert ez erősen szubjektív. Ki mondja kire és milyen helyzetben? Kinek van igaza? És szépen összeáll a játékkeret, ahogy a program megértette a világod működését. Ha rám támadnak seggfejek, ebben az a jó, hogy ki tudja szűrni és szinten tudja tartani azokat az egyedeket, akik a seggfejek között mégsem seggfejek.

- Ez mit jelent?

- Hogy a minőségi ellenfeleim a pályán maradnak és játékban is vannak. Hiába élnek egy seggfejek által uralt világban, mert hozzájuk kerül a köreiken belüli hatalom. Meghatározhatnak és új világot hozhatnak létre.

- Milyet?

- Ki milyet. Aztán kiderül, melyik valóságcsomó melyik szintjének melyik világa lesz.

- Hierarchiába kerül?

- Látványra ahhoz hasonlít, mint amikor töredezettségmentesíted a tárolót. Mindenki a helyére kerül, az egész meg harmóniába. Hogy uralkodnak-e feletted, az a valóságcsomótól függ, ahova a te szándékaid szerint kerülsz.

- Élhetünk egyszerre több szinten is?

- Azt is teszitek.

- Hol a tudatom?

- A tudatod mindegyikben jelen van, a figyelmed azonban elég mono, mert csak egyre képes igazán. Ezért ki kellett dolgozni emögött egy rendszert, ami szinkronban tartja ezeket a világokat egymáshoz képest. Csak egy valóságban tud ott lenni a tested, aki ott lehet több valóságban is, de azoknak is saját ön-tudatuk van.

- Át tudok járni közöttük?

- Álomban igen. De a valóságban itt vagy.

- Ha átmegyek álomban, mi történik?

- Jutalomból is átmehetsz mondjuk egy hozzád képest mennyei világba fölötted. Tölthetsz ott elég időt, hogy impulzusaid legyenek arról a visszatérésed után, hogy merre is lenne érdemes fejlődni.

- Ha eltöltök ott egy huzamosabb időt, itt mi történik?

- Eltelik talán egy másodperc alvás közben.

- Ehhez hogy a picsába férsz hozzá emberként?

- Már régóta mondom, hogy isten vagyok, de senki nem veszi komolyan.