Játékok


- Érdekelne egy dolog, ami bennem maradt. Miért jó az neked, hogy föntről profiknak nézzünk ki, miközben  nem vagyunk azok?

- Ez egy marketingfogás, aminek célja, hogy a Piac megértse a Szolgáltatást.

- Miért kell megérteni és milyen szolgáltatást? Ki a piac és mit kellene megértenie?

- Ugye azt is mondtam, hogy ez nem a művelet eleje, hanem a vége? Itt az esemény a nyakunkon.

- Ki a piac?

- Ti is és az angyalaitok is.

- Mi a szolgáltatás?

- Az az uralkodás alternatívája. Mert ebben egyetértünk. Ahogy kinyitod a szemeid és körbenézel, láthatod is a természetesen ingyenesen firssített verziót. Ez egy előre elkészített keretrendszer, ami biztosítja a játék kereteit, amit te a mindennapi életednek nevezel.

- Hol van ebben a marketing?

- Előrelátóan azt feltételeztem, hogy se ti, se az égiek nem lesznek hajlandóak elfogadni a helyzetet, ha kiderül, mi is épült ki a szemetek előtt. Megragadtam az alkalmat és benneteket hozzászoktattalak ahhoz, hogy az ég mindent megcsinál helyettetek, őket ahhoz, hogy ti tök profik vagytok és megcsináltok mindent magatok. Ahogy engem eltüntettek, hamar ki fog derülni, mi is az a piaci igény. Mindenki nagy szerencséjére itt a kész verzió, aminek ismeritek is a működését, kedves leendő ügyfeleim.

- Ez részedről csak egy játék?

- El se tudod épzelni, milyen unalmas lenne ha komolyan végezném.

- De így nem vesznek téged komolyan.

- Az csak a történet egyik fele, hogy a Földön ki vesz engem komolyan. Ott a másik fele, akik szemében akkor komolyodom, ha játékossá válok. Nekem azt a vékony vonalat kell megtalálnom, ami mindkét világban egyszerre határeset.

- Messze vagy még ettől.

- Ám közeledem hozzá.

- Ahhoz, hogy ezt, amiről beszélsz megcsináld az kellett, hogy ezt senki se vegye észre fenn és lenn.

- Voltak, akik észrevették, de senki se vette őket komolyan. De ettől még sikeres a művelet, mert az apró jelek nem biztos, hogy hiba.

- Mi van akkor, ha megoldják a helyzetet nélküled?

- Azzal sem járok rosszul, mert csak az ilyen helyzetek termelik ki a tehetségeket. A másik ok az, hogy benne vagyok a holoszórakoztatásban és az oktatásban is. Olyan nekem ez, mint az aranyásónak a gazdag telér.

- Szándékosan vagy ilyen idegesítő?

- Igen, de ez már az én játékom része.

- Ha jól értem, holojátéknak nevezed azt, amikor a valóságban kialakul egy Ügy?

- Igen. Amit határokkal lehet ellátni, hogy ki az, aki benne van és kit nem érint.

- Egy ember egyszerre hány holojátékban vehet részt?

- Nincs maximálva, de arra figyel egy külön program, hogy ne torlódjanak a kapacitásodon túl. Ez egy rendkívül komplex dolog.

- Ha ennyire komplex, hogyan sikerült összehozni?

- Tanulmányoztam a hologramot és lett pár érdekes megfigyelésem, amiket a gyakorlatba ültettem. Ezek egyike a hologram automatizmusa, ami szereti olyan all-in-one intézni ezeket, hogy el se hinnéd, egy jelenet mennyi filmben és játékban futhat egyszerre.

- Te most a fizikai és a szellemi világok határáról beszélsz?

- Meg így fölfelé. Mindenhol van ilyen határ. Olyan, mint hangok között a félhangok, amik amúgy teljes értékű hangok.

- Ha ez egy játék, kik a játékosok?

- Ha erre válaszolni tudnék egy mondatban, enyém lenne az ezoterikus Nobel-díj.

- Ezzel az egésszel mi a célod?

- Lehet, hogy sokkot kapnál, mert túl nagyok a szemedben a méretek az ok apróságához képest. De ebből született a Tüköradmin, ami a kezedben hagyja a hatalmat. A másik, amit nem szokott senki érteni. Pedig egyszerű, ha csak rendszerlogika kérdése, hogy magad is megtedd, amire képes vagy.

- Mit?

- Hidd el, nem kell ide olyan megváltó, aki mindent megcsinál helyetted. Ez sokkal egyszerűbb, ha az égből olyan világot kapsz, amilyen a te világod másoknak. Egy idő után magad is tudni fogod, milyennek kellene lennie a világnak.

- És ebben te is játszol, nem csak mi?

- Eloszlatnék egy félreértést. Én ezt nem nektek csináltam, hanem magamnak, amikor megterveztem a visszatérést. De annyira jó, hogy lehetővé teszem másoknak is a rácsatlakozást.

- Egy darab weboldalról?

- Amire kell, ahhoz ez az egy darab weboldal is elég.