Világjárvány


Ha abból indulunk ki, hogy a Föld egy komplex rendszer, az azt is jelenti, hogy a túlnépesedésre reagálva megoldást keres. Az, hogy ki ereszt el milyen vírust a világba, az ilyen értelemben technikai kérdés. Sőt, ha úgy nézem, hogy a hologram ilyen megoldásai elég nyersek szoktak lenni (azaz nem veszi figyelembe az egyéb szempontokat, mint például, hogy maradjon működőképes a civilizáció), még pozitív is lehet. Ám a jelenben alacsony látószögön általában minden pozitív lépés negatívként jelenik meg és ezzel minden magasabb tudatosságú embernek szembe kell néznie.

A probléma hasonló ahhoz, amikor valaki belelát a jövőbe, ott borzalmas dolgokat látva és azt elkerülve lépéseket tesz, annak sikere esetén senki nem tudja bizonyítani azokat a meg nem történő borzalmas dolgokat. Csak a lépései maradnak, amiket ritkán lát a jelen pozitívnak. Ha az új divat szerinti gonosz és rossz fehér ember vívmányait nézzük, a gyógyszereivel nagyon sok járványt megelőzött, a béketeremtéssel és fenntartással pedig sok háborút fojtott el és előzött meg. Mi lett az eredménye? A túlnépesedés. Magasabb látószögön tehát a gyógyszerek és a béketeremtés egy negatív dolog, mert nem járt együtt azzal a kompenzációval, hogy a népességszámot ennek figyelembevételével egy optimális szinten tartsuk.

Most az történik, hogy ez a komplex rendszer reagálni kezd. A sok megszülető gyerek elméje ugyanúgy interakcióban áll a világgal, folyamatos kéréseket fogalmazva meg a helyzetük jobbá fordulásának szándékával. A hologram azonban nem fog leállni azon tűnődni, hogy úgy kellene erre reagálni, hogy a civilizációs vívmányok megmaradjanak, hanem elkezdi teljesíteni a kéréseket úgy is, hogy a globális civilizáció összeomlik. Ilyen kéréseket nem csak az emberek, hanem a növények és az állatok is eleresztenek. A technológia pedig egy gonosz dologgá válik, ami fenn akarja tartani ezt az állapotot, például a vakcinák gyártásával, amikor egy világjárvány elindul.

A kérdés azért nehéz, mert magasabb látószögön az ember látja a problémát, de személyesen nem akar megfertőződni és nem akarja elveszteni a szeretteit sem. Jómagam beleláttam a jövőbe, pontosabban számos lehetséges jövőképbe és borzalmas dolgokat láttam. Kitaláltam egy megoldást, amit szívesen megkonzultáltam volna kompetens emberekkel, ha szóba álltak volna velem, ám mire leesik nekik és meg akarják ezt beszélni, már túl késő lesz. Ezért magamra vállaltam a megoldás felelősségét, ami figyelembe veszi minden fél szempontjait, csak épp bizonyítani nem fogom tudni. Csak utólag tudnám, de akkor már erre itt senki sem fog emlékezni.