E.T.


- Hogyan tudod valakiről megállapítani, hogy milyen ember?

- Első ránézésre?

- Igen.

- Megnézem az EmberTőzsde értékét.

- Na és ha nem számít milyen ember, mert csak a szakértelmére van szükséged?

- Ugyanez, csak specifikus rákérdezéssel.

- Mi ez az EmberTőzsde?

- Igazodva modern korunk elvárásaihoz mindenkinek az értékét képes meghatározni egy darab szám formátumban.

- Egy ember azért ennél komplexebb.

- Ezért van általános és specifikus lekérdezési módja, valamint ott vannak a szűrők.

- Azért ez elég egyszerű így, nem gondolod?

- El se tudod képzelni, mennyire bonyolult volt megcsinálni úgy, hogy ilyen egyszerű legyen.

- Hogyan lehet használni?

- Először is az az első, van-e jogosultságod használni és ha van, mire. Ehhez legalább 75-ös általános értékkel kell rendelkezned.

- Mi van, ha az enyém 74-es?

- Látom van humorérzéked, mert csak 22.

- Hogyan jutott ez eszedbe?

- Mint sok más hasonló alkalmazásnál, ez is eredetileg katonai fejlesztés. Egy új filozófiájú védelmi rendszeren gondolkodtam, hogy ne terheljen engem le, ha hirtelen akarna sok ember velem kapcsolatba kerülni.

- Mit jelent a kapcsolatba kerülés?

- Van érdemi és nem érdemi kapcsolat. Ezen belül is ilyenek, mint munkakapcsolat, haveri kapcsolat, baráti kapcsolat és a többi. Így be tudom állítani, hogy kinek sikerül.

- Hogy kapcsolódik ez a katonai védelmi rendszerhez?

- Ha valaki meg akarna ölni, amire azért van esély...

- Hogy megöljenek?

- Hogy meg akarjanak ölni. Médiaszempontból ez lehet rendkívül érdekes, ha jó a szereplőválogatás.

- De hogy tudod meg előre?

- Ha az ember magasabb dimenziós, nem egy nagy ördöngősség. Ezért állítottam be automatikusra, mert tudod mi a jövőbelátókra fenyegető legnagyobb veszély?

- Mi?

- Az unalom. Az elején szédítő ez a rendkívüli hatalom, ám igen hamar eljön az a pont, amikor rájössz. De ilyen a celebbé válás is, amikor nem finghatod el magad sehol hangosan, mert másnap tele lesznek vele a lapok.

- Mit jelent az, hogy médiaszempontból?

- Az ÉlményPark a linux filozófiájával készült, azaz az operációs rendszer maga ingyenes. Az üzlet mindenkinek az az alá fejlesztés.

- Hol van ez az operációs rendszer?

- Az emberiség tudathálóján. Ha kinézel a szemeiden, láthatod is működés közben. A frissítések automatikusan érkeznek álomban.

- Figyelj csak, ha ebbe így jobban belegondolok, ez baromi nagy hatalom.

- Amit csak kevesen használtak volna arra, hogy tisztességesen megcsináljanak egy ilyet és ki is jöjjenek belőle elindulása után.

- Csak úgy lemondtál róla?

- Úgy gondoltam, vagyok olyan jó, hogy csinálok alá a nulláról valamit magamnak. Ha félni kell valamitől, én nem az ÉlményParktól félnék, ami amúgy már ötször blokkolt engem le abban, hogy kinyírjalak.

- Ilyen értékes vagyok?

- Inkább arra gyanakszom, hogy az ellenkezője lehet igaz és méltatlan vagy arra, hogy személyesen intézzelek el. Majd megteszi valaki vagy valami más helyettem.

- Valami más?

- Bármi a fejedre eshet, rád dőlhet egy fa vagy félrenyelheted a csirkecsontot. De az is lehet, nekem azért nem engedi a rendszer, mert olyan dolgokat kell véghez vinnem, amire méltatlan lennék, ha leállnék veled pöcsölni és veszítenék vele az értékemből.

- Ez nem csalás?

- Nem, az volt a csalás, hogy megpróbáltam eladni tesztelésnek, de nem jött be. Az is lehet, hogy nem volt benne semmi csalás, csak így úsztad meg, különben megtehettem volna.

- Mennyire könnyű értéket veszíteni?

- Bizonyos területeken nagyon könnyű. Kicsit módosítanom kellett a Tízparancsolatot is emiatt. Paráználkodhatsz ha önmagadhoz méred a minőséget.

- Hogyan módosítottad?

- Mennyit tudsz a holografikus konzolokról?