Holo Média | ***** ***


- Ha jól állt össze, akkor jobb, ha a Holo Játékokról, ahova a Műfajok felől jutottunk, fellépünk egyet a Holo Médiára. A szó mindkét értelmében.

- Pakal király szarkofágján volt egy bonyolult fedődíszítés. A téma egy kutatójának volt erről egy celofános köteg másolata, amik egyszer véletlenül elfordultak egymáson. A gyakorlott szem azonnal észrevette, hogy az elfordult rétegek értelmes dolgokká állnak össze. Elkezdte őket forgatni egymáson és kijött Pakal király élete, aminek a végén egy tollas kígyó képében meghajol a közönség előtt. A mai ember értetlenül áll ez előtt, erre hogyan voltak képesek.

- Értem, de ez hogyan kapcsolódik a témához?

- Biztos kapcsolódik valahogy, de ha nem, jó kis sztori volt.

- Miből áll a holomédia?

- Másik nevén a Realitás Szimuláció, itteni nevén HoloFilm. Az alászálló lények számára, teljesen kötött forgatókönyvek alapján, amiben rendkívül erős a szabad akarat illúziója. Nekik pont erre van szükségük. Nekünk pedig a Földi Menny másik néven illetett Holo Játékra, ahol jelen van a döntés lehetősége, melyik úton érj el ugyanoda. A Próbák áthelyezték magukat a rendkívül népszerű HoloShow műsorokba, amik a vetélkedő- és kiválasztóshow kategóriákban találhatók meg. Itt találkozhatnak a két világ lényei és összemérhetik képességeiket.

- Ha a mennybe jutok, egy holojátékba jutok?

- Technikai értelemben igen. De te ezt egészen másképp éled meg.

- Kik a nézők?

- Ez az ezotéria területére tartozik.

- Ott is vagyunk, nem?

- Én most nem. Marketing okokból, mert az ezotéria szó elvesztette jelentését és nem kívánt reakciókat indít be náluk. Ez most a holotechnológia, aminek az ezós határán állunk.

- Ki áll még itt?

- Csak akik megértették.

- Tudod kik?

- Nem kell tudnom, ha alanyi jogon állnak itt. Ez ebben a rendszerben kiérdemlésre megy, de figyelembe veszi a természetes szülői- és családi szempontokat. A rendszer rugalmas, mert a hologram is rugalmas.

- Akik Amerikában holotechnológiával foglalkoznak, ők milyen határon állnak?

- Jó kérdés, ők a tudomány határán állnak és páran már átmerészkedtek a megmagyarázhatatlan misztikumba. De ez már nekik ezotéria, pedig holotechnológia, csak nem találják az eggyel feljebbi szinten a konzolokat.

- Hol vannak?

- Már nem egy kis kütyü felé kell keresni.

- Ez, amiről eddig beszéltünk mindenkire vonatkozik?

- Ez egy teljes rendszerfrissítés, minden síkon minden dimenzióban.

- A Pokolban is holojátékok várnak?

- Igen és ha ügyes vagy, megcsinálod azt, hogy ott is a mennyben érezd magad. A Pokol amúgy ahogy te érted, úgy addig nem létezett, amíg te a hiteddel létre nem hoztad magadnak. De volt azért rajta mit fejleszteni és a Mennyel ellentétben örültek is neki. Ezek most olyan zárt játékszerverek, amit ez a pokol-hit hozott létre.

- Ha nem létezik, mi létezik helyette?

- Alsóbb és Fölsőbb Világok. Hogy ki az angyal és ki a démon attól függ, honnan tekintesz rá.

- Te, aki azon a határon állsz, kikkel vagy egy halmazban? Úgy értem a földi informatikai holotechnológia szemszögéből.

- Én a mélyebb tudati tartományok felől érkeztem erre a területre. Úgy, ahogy itt mindenki tudja, úgy én alig tudok valamit. Mivel visszatérésben vagyok, nem volt meglepő, hogy egyszer felmerül a fizikai hordozó kérdése. A fizikai hordozó elsősorban arra jó, hogy a háttérben lehet futtatni olyan cuccokat, amik futtathatók így is és azok automatikusan megcsinálják. Ezek a kristályok, amiket úgy használok, mint egy pendrive. Szerintem ez bazi messze van a kódolástól.

- Konzolt hogy lehet csinálni vagy találni?

- Csinálni szakmai terület, találni pedig lehet, használd a képzelőerődet. Vannak olyanok, amiken te érted a konzolt és vannak olyanok, mint például a mudrák, amik már egy másik felület. Az én konzoljaimhoz is hozzá lehet férni, ha valaki komolyan gondolja és megfelel a paramétereknek.

- Ha itt állok a nullán, hogyan kezdjek neki egy ilyen keresésnek?

- A nullán állók számára is vannak konzolok, csak azokat is meg kell találni, rá kell jönni arra a világlátásra, amiben ezek hirtelen láthatóvá válnak. Ez egy út, aminek van odavezető szakasza és mivel ez nem egy szekta, van visszavezető szakasza, ahol hirtelen azt érzi mindenki, hogy ő az alászálló jézus. Inkább jobb ezen ésszel túljutni, de aki benyalja, legyen jó a szerepében. Utána már tudod használni és jobban fogod tudni mire, mint amit erre mondhatnék.

- Ha nem akarok oda-vissza menni?

- Akkor mi a francot akarsz a konzoljaimtól?

- Hogyan találok el oda?

- Hívd be magadnak a holoGPS-t, add ki a célt, hogy Konzol és kövesd a sugarad.

- Mi van, ha nem tetszik, amerre megy?

- Vagy csak nem mered bevallani magadnak. Ugyanúgy letérhetsz róla, ahogy azt az appban megszoktad és bármikor benyomhatod az újratervezés gombot, ha kikerülted a problémát.

- Szerinted ezt egy ember képes lenne felfogni?

- Minden ugyanaz, mint ahogy az a mobilodon van, a tudás egyik fele nálad van. Az a fele, amit te megoldottál egy pár másodperc alatt, oda a hagyományos ezós út kb. 3 év.

- Miért oldottam meg egy pillanat alatt ugyanazt, ami nekik 3 év?

- Mert ha megértetted, az agyad traumamentesen fogott fel egy működő rendszert, amit játékosan lehet használni. A lépésről lépésre egy kitaposott út, nagy tapasztalattal.

- Minden attól függ, milyen az agyam?

- Én ilyenkor azt nézem, hányas verziószám fut az agyadon. Ezt önfejlesztéssel lehet növelni.

- Mitől függ a verziószám?

- Mit bír el az agyad.

- Ez elég kaotikus beszélgetés volt.

- Amiben nem hangzott el egy felesleges szó sem.