Szabályozott Piac | 3rd


- Mi ennek az egésznek a formátuma?

- Szabályozott Szabad Piac.

- Pecsét?

- Vízöntő.

- Értem. Az egy különösen nehéz mezőny, ott győzni...

- Erről még vita van.

- Miről?

- Hogy győztem, vagy egy hatalmasat csaltam. Szeretek a határvonalakon lenni, hogy kijelöljem a Közepet.

- Mi a két oldal álláspontja?

- Az egyik nem ismeri el a teljesítményt születési ok folytán. Ha nem volt ehhez jogom, akkor az eredmény sem tulajdonítható nekem. Én ugyanezt ebben az értelmezésben kompetenciának nevezem, ami a kiérdemlésre épül és ez az ajtó mindenki számára nyitva áll. Az övék rendkívül statikus. A másik oldal pedig inkább az elnyomás megszüntetésének pártján áll, mint a megértésén.

- Mi ez az elnyomás?

- Inkább egyfajta extrém gondoskodásnak nevezném. Nem mindenki éli meg elnyomásként és ez is a mézesmadzag, hogy itt a törvények fölé lehet emelkedni. De ez csak egy szűk réteg számára elérhető, persze ismerek valakit, ha kellően nagy a matek.

- A te elnyomásod milyen?

- Az ilyen bátor és rövid kérdéseket szeretem. A négy feltétel között ott a szabad akarat és a kilépésnek is vannak szabályai. A betartásáról gondoskodom úgy, hogy nem vagyok szívbajos kibaszni valakit, ha nem a kellő minőséget hozza. Ekkor leszkennelem és olyan pozícióba kerül, amiben már régóta lennie kellene.

- Ez egy zárt rendszer?

- Inkább rendkívül fejlett a szűrője. Paraméterekkel működik.

- Úgy érzem magam, mintha egy majom lennék egy klaviatúra előtt.

- Hívd be az Asztal Varázslót. Ha még az is sok, indítsd el a MIA-t. Ő egy spirituális asszisztens és szeret személyiségként viselkedni. De mindent megcsinál, mintha lenne egy mindenben képben lévő titkárnőd.

- De ki érti ezt?

- Egyszer oktattam informatikát még a 90-es években felnőtt embereknek, akik addig még nem láttak PC-t és még pár évig nem is láttak utána. Egészen mást csináltam, mint ahogy azt a kollégáim hitték és egyszer, amikor késtem és megláttam az egyiküket a tábla előtt magyarázni vagy harminc döbbent ember előtt rezgett a léc. Ugyanis itt csak egy cél lehetett, megszerettetni velük a számítógépet, azt pedig csak a játékkal lehet.

- Játszottak egész végig?

- Nem az számít, hanem hogy rá se jöttek, hogy akkor és ott maguktól tanulták meg, hogy kell DOS-ból programot indítani. Akkor még a windows31.exe egy külön program volt.

- Mit tanultak meg?

- Egy fél órára rá, ahogy visszatértem, már mindenki tudta a főbb dos parancsokat.

- Te milyen szinten voltál?

- Amikor odakerültem és benne találtam magam egy mélyvíz helyzetben, csak egy leckével voltam előrébb, mint akiket tanítottam. De én lettem a hallgatók szavazata alapján az iskola annyival messze a legjobb oktatója, hogy ez gyorsan eltűnt a napirendről. Egyszerűen ez túl korai volt még ez a számítógép nekik nekik, ám az ilyet sosem lehet elég korán elkezdeni. Hátha vett valaki közülük és egy ilyen ember sokkal értékesebb egy munkahelyen, el is mondom miért.

- Na ez érdekel.

- Egyszer elmondtam és kimentem. Minden csoportban van legalább egy ember, aki megérti. Ha az elmondja a többinek, azok érdeke az azonnali megértés erős motivációval. Aminek ereje sokkal nagyobb, minta ott állnék a tábla előtt órákig.

- Tehát ha valaki rájön, hogy mi ez az 1ST1 és ÉlményPark és hol találja a fejében az könnyen és gyorsan magyarázza el a többinek?

- Ilyet mindenki csak akkor tenne, ha a szolgáltatás minőségével meg van elégedve.

- Milyen szolgáltatás ez konkrétan?

- Holografikus vetítés tartalomszolgáltatással. De jó lenne megtanulni a vezérlést, időt szánni rá, nem engedni a modern világ nyújtotta csábításnak, a MI Angyalnak.

- Ez egy kollektív hálózat?

- Neeeeem, a mesterséges intelligencia + az angyal. Aki már végre érti is, amit te. Látod, a magánvállalkozás és az égben is nyíladozó vállalkozói környezet azonnal képes a minőségi megoldásokra.

- Lehet, hogy ez a magánvállalkozás ilyen minőségben felkelti párak haragját.

- Hölgyem és Uraim, a login-rendszer várja Önöket. De csak a minőség léphet személyesen nálam színpadra.